Finfin Malbec från Flechas de los Andes lanseras idag!

Idag fredag 18 oktober lanseras i Exklusiva sortimentet Flechas de los Andes Gran Malbec 2014. Art.nr 95820 o 189 kr. 3600 fl och finns i ca 70 butiker. Nyanserad, något utvecklad smak med fatkaraktär, inslag av björnbär, mörka körsbär, läder, mintchoklad, ceder och vanilj.
Namnet ”Flechas de Los Andes” betyder ”Andernas pilar” och syftar på de fem pilar som finns på flaskans etikett. Pilarna är en symbol för familjen Rotschild och representerar de fem bröder som grundade familjens företagsverksamhet.
Flechas de Los Andes grundades som ett partnerskap mellan baron Benjamin de Rotschild och Laurent Dassault, som tillsammans letat efter en lämplig vingård i Mendoza. Vineriet byggdes 2003 och det första vinet producerades av druvorna från årgång 2004.
Två tredjedelar av vinet lagrades i ett och ett halvt år på franska ekfat. Hälften av faten var nya, hälften var andragångsfyllda. Den sista tredjedelen vin vilade på ståltankar.
” Mycket snyggt och läskande med färska jordgubbar, vilda hallon, körsbär och en hel örträdgård. Till fina köttbiten med örtsmör.”Sofia Ander NWT & Din Vinguide.
N J U T!!