Flechas de los Andes Gran Malbec 2017 lanseras imorgon 6 juli! Fynd!!+ i Dina Viner Prof

Imorgon 6 juli lanserar vi i ca 170 butiker Argentinska Flechas de los Andes Gran Malbec 2017, art.nr 95820 och kostar 189 riksdaler.
Nyanserad, något utvecklad smak med rostad fatkaraktär, inslag av björnbär, plommon, choklad, ceder, nougat och vanilj.
Druvorna kommer från vingården Vista de Flores i Uco Valley, 7 mil söder om Mendoza. Vinstockarna planterades 1999.
Två tredjedelar av vinet lagrades i ett och ett halvt år på franska ekfat. Hälften av faten var nya, hälften var andragångsfyllda. Den sista tredjedelen vin vilade på ståltankar.
Flechas de Los Andes grundades som ett partnerskap mellan baron Benjamin de Rotschild och Laurent Dassault, som tillsammans letat efter en lämplig vingård i Mendoza. Vineriet byggdes 2003 och det första vinet producerades av druvorna från årgång 2004.
Namnet ”Flechas de Los Andes” betyder ”Andernas pilar” och syftar på de fem pilar som finns på flaskans etikett. Pilarna är en symbol för familjen Rotschild och representerar de fem bröder som grundade familjens företagsverksamhet.
FYND av Sofia Ander i Din Vinguide/NWT!
Flechas de los Andes Gran Malbec 2017, nr 95820. 189 kr. 6000 fl  Balans, sans och lager på lager med mineralmättade smaker av viol, plommon, mogna jordgubbar, frodiga skogsbär, mynta, söt peppar och vi går raka vägen till grillen. Gran malbec är grann!”
Fantastiskt vin för pengarna! – Gott till: Helgrillad oxfile´med cafe´de paris smör o krispig fänkålssallad.
N J U T !!!