Beaumont var den första vingården i Sydafrika som producerade och buteljerade en 100% Mourvèdre. Ursprungligen kommer druvan från Spanien och Frankrike där den oftast används för att förbättra blandningar. Mourvédres mörka, tjockskaliga bär resulterar i kraftfulla, fräscha, kryddiga och ibland viltlika aromer i sin ungdom. Detta unika vin producerades i ett litet block av Mourvèdre med ett lågt skördeuttag på 2-4 ton / ha.
Doft: Massor av rik svart frukt och plommon. Fänkål och medelhavs örter närvarande.
Smak: Massor av mörk frukt i smaken – plommon och mogna svarta vinbär, lakrits, kakao och varma kryddor med svartpeppar i finishen. Tanninerna är väl integrerade och avrundade för att ge ett smidigt och tillgängligt vin. Bra djup och längd. Också bra syra för att balansera de mogna fruktsmakerna.
2016 Mourvèdre mognade i 36 månader!! i fransk ek (8% ny) och sedan 12 månader i flaska innan den släpptes.
En av de bästa Mourvédre som produceras. (Tim Atkin)