- Kryddig, nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av mogna jordgubbar, örter, pomerans, choklad, hallon, ingefära, lavendel och vanilj. Serveras vid cirka 16°C till rätter av ljust kött, eller inte alltför smakrika rätter av lamm.
- Carrick Wines har 23 hektar vingårdar i Bannockburn, av dessa är nio planterade med pinot noir. De första vingårdarna planterades 1993, och det första vinet producerades år 2000. Vineriet leds av Steve Green. Vinmakare är Francis Hutt.
-
Odlingsområde
Central Otago är Nya Zeelands, och ett av världens, sydligaste vinområden.
-
Jordmån
Lössjord med underliggande lager av grus.
-
Skörd
Druvorna skördades för hand i mars.
-
Tillverkning/Vinifiering
Druvorna avstjälkades. Därefter jäsning i små öppna jäskar. Ingen tillsatt jäst användes.
-
Lagring
Vinet lagrades i åtta månader på franska ekfat, varav nio procent av dessa var nya.